Kennisclips, webinars, opgenomen lessen of colleges er is zoveel te bekijken! Video leeft in het onderwijs dat is duidelijk. Afgelopen vrijdag mocht ik de miniconferentie video openen bij het ROC van Amsterdam & Flevoland. Over de miniconferentie schreeft zowel Pascal Koole als ook Tijmen Leurs een terugblik.

Naast het maken van video content wil je natuurlijk ook graag dat het bekeken wordt. Hoe kun je er voor zorgen dat je aandacht erbij blijft? Het valt ook mijzelf op hoe snel ik afgeleid ben als ik een webinar terug kijk. Er is zoveel afleiding. Echter de volgende tip helpt mij enorm, verhoog de afspeelsnelheid van de video. Afhankelijk van wat je prettig vindt kan dat naar 1,25, 1,5 of zelfs 2x de normale snelheid. Het dwingt mij om mijn aandacht erbij te houden en de afleiding te weerstaan. Ik weet ook dat ik aan het einde tijd over houd. Uiteraard is het tegenovergestelde ook mogelijk, gaat het te snel? Dan kun je de afspeelsnelheid ook verlagen.

Hoe je dat doet bij youtube laat ik je zien in onderstaande video. Trouwens, Netflix heeft deze mogelijkheid ook šŸ˜Š. Deel deze tip vooral ook met je studenten en collega’s zodat iedereen in minder tijd en met meer aandacht kijkt naar de kennisclips die aangeboden worden.

Wil je geen enkele tip missen? Laat dan rechtboven je e-mail adres achter en ieder nieuw blog komt vanzelf in je mailbox en / of abonneer je gelijk op mijn YouTube kanaal.

Delen