Op veel scholen wordt er al gewerkt vanuit een Learn Anywhere lokaal of ze worden op dit moment gebouwd om ze zo snel mogelijk in gebruik te nemen! Het is een mooie oplossing die ontwikkeld is door o.a. Epson & Logitech en gebruik maakt van MS Teams Rooms. Als je een les of training gaat geven vanuit een Learn Anywhere lokaal moet je van te voren en tijdens de les of trainig met een aantal zaken rekening houden. In de ondstaande video’s geef ik uitleg over wat je vooraf, bij de start en tijdens de les of training moet of kan doen en waar je rekening mee moet houden.

Aangezien er gebruik wordt gemaakt van Teams Rooms dien je in je uitnodiging ook het lokaal of de ruimte toe te voegen aan de Teams meeting. Afhankelijk van de standaard instellingen van rechten moet je ook hier even scherp op zijn. In de eerste video laat ik het zien en leg ik het je graag uit.

Als je les of training is ingepland en je komt het lokaal binnen dan zal je je bijeenkomst vinden op het Teams Rooms systeem in het lokaal. En dan? Wat moet je doen en welke mogelijkheden biedt Teams Rooms? Bekijk onderstaande uitleg.

Naast het Teams Rooms systeem moet uiteraard ook je device op de juiste manier aangesloten worden! Spoiler, zorg ervoor dat je een HDMI en USB aansluiting kwijt kunt op je device. Heb je die mogelijkheid niet, zoek dan nu alvast naar een “dock” die bijvoorbeeld past op je USB-c aansluiting. Voor meer hierover en nog meer leuks, bekijk de derde video.

Oke, bovenstaande stappen gaan steeds sneller als je vaker in een Learn Anywhere lokaal werkt. Je bent nu klaar om je les of training dan ook echt te starten. Je beschikt over een content camera, een people stream en een beamer! Hoe zorg je er nu voor dat de online deelnemers hetzelfde zien als de fysiek aanwezig deelnemers? Waar moet je op letten? Bekijk de laatste (en langste) video uit deze serie.

Aangezien je de beleving voor de deelnemers zo gelijkwaardig mogelijk wilt houden is mijn advies om de chatfunctie van Teams uit te zetten. Waarom? Lees dit blog en bekijk de bijbehorende video.

Op zoek naar een trainer die je kan helpen met het in gebruik nemen van een Learn Anywhere lokaal? Neem contact op!

Delen