Sinds 13 maart ben ik actief bezig om korte (en soms wat langere) video’s te maken over Microsoft Teams en Office 365. Op het moment van schrijven, 28 juni 2020, zijn het er 87. In een poging om een beetje overzicht te houden heb ik op youtube diverse “playlists” gemaakt. Toch merk ik dat het dan nog steeds zoeken is om de juiste video te vinden.

Via dit blog ga ik een poging wagen om het nog overzichterlijker te maken. Dit blog zal dan ook regelmatig bijgewerkt worden. Kan je toch nog iest niet vinden of heb je een vraag, neem dan gerust contact met mij op via Linkedin of Twitter.

Het geheel is nog lang niet compleet en zal continu aangevuld worden.

De volgende onderdelen / onderwerpen komen aanbod.
Voor (je) studenten
Werken met Teams zonder ingerichte Teams en kanalen
Microsoft Teams Classroom
Onderwijs ontwikkelen & geven
Notificaties, meldingen en rust in MS Teams
Microsoft Teams Live events
Microsoft Bookings
Werken met breakout rooms in Teams
Microsoft Stream
Microsoft Forms

Voor (je) studenten

Voor studenten die komend jaar gaan starten ben ik bezig met het maken van kennsiclips waarin ik uitleg hoe ze goed en makkelijk met Office 365 kunnen werken. Uiteraard speciaal voor de Hogeschool Rotterdam maar waarschijnlijk ook bruikbaar voor studenten aan andere scholen.
De Nederlandstalige video’s vind je hier. (Wordt komende weken aangevuld).
De Engelstalige video’s vind je hier. (Wordt komende weken aangevuld).

Werken met Teams zonder ingerichte Teams en kanalen

Microsoft Teams is ontwikkeld om, de naam zegt het al, de samenwerking binnen Teams makkelijken en sneller te laten verlopen. Hiervoor is dan uiteraard een ingericht Team nodig met kanalen. Je kan Teams echter ook heel goed gebruiken zonder ingericht Team. In onderstaande video leg ik uit hoe je dat kan doen en bespreek ik de meeste functies en knoppen die je tegen komt.

Microsoft Teams Classroom

Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen en een “standaard” team en een “class” team. De (on)mogelijkheden van werken met Microsoft Teams Classroom komen aanbod in de volgende video’s.

Onderwijs ontwikkelen & geven

Het ontwikkelen en geven van onderwijs met behulp van Microsoft Teams en andere toepassingen kan een uitdaging zijn, hopelijk helpen de volgende video’s.

Notificaties, meldingen en rust in MS Teams

Zorgen voor rust in teams door je meldingen en kanalen zo in te stellen dat het werkt voor jou. Alles over meldingen, taggen, posten in meerdere Teams en kanalen en rust vind je in deze afspeellijst.

Microsoft Teams Live events

Naast het organiseren van je lessen in Teams is er ook de mogelijkheid om “live-events” te organiseren. Aan een Teams meeting kunnen maximaal 250 personen deelnemen. Wil je echter een grotere groep bereiken dan is een live-event misschien wel een optie! Wil je hier alles over weten, ik leg het hier zo goed mogelijk uit.

Microsoft Bookings

Als je studenten of collega’s rechtstreeks afspraken wilt laten maken in jou agenda op vooraf bepaalde tijdstippen dan kan dat met behulp van Microsoft Bookings. Bookings verstuurd ook herinneringen en ze kunnen ook zelf de tijd en datum wijzigen indien nodig. Bookings is niet speciaal voor het onderwijs ontwikkeld maar zeker wel bruikbaar! Wil je ermee aan de slag, kijk dan eerst even naar deze video’s.

Werken met breakout rooms in Teams

Het centraal beginnen in een Teams meeting om vervolgens in kleine groepen uit elkaar te gaan is niet moeilijk maar het gaat ook nog niet heel soepel. Wil je weten hoe je in kleine uit elkaar kan gaan in Teams, bekijk dan de mogelijkheden in deze afspeellijst.

Microsoft Stream

Als je een meeting opneemt in Teams komt deze automatisch terecht in Stream. In principe is degene die de opname gestart heeft de eigenaar en heeft ieder lid van het betreffende Team of alle aanweziggen “weergave” rechten. Wil je dit aanpassen of andere mogelijkheden ontdekken die Stream te bieden heeft dan staan hier wellicht interessante video’s tussen.

Microsoft Forms

Persoonlijk ben ik groot fan van Microsoft Forms! Je kan snel en makkelijk een evaluatie opstellen of een (korte) formatieve toets en meer! Nog lang niet compleet maar op dit moment vind je vijf video’s in deze afspeellijst.

Delen