Nu MS Teams bijna ons volledige virtuele kantoor is geworden merken we ook dat er veel notificaties binnen komen die niet voor iedereen bedoeld zijn. Die notificaties zorgen vaak voor een korte onderbreking van je werk en uiteindelijk is dat zonde van je tijd. Nu kun je natuurlijk zelf alle notificaties uitzetten op je computer en op je telefoon maar uiteindelijk wil je ook geen belangrijke informatie missen. Tags worden in MS teams veel gebruikt en zijn handig om ervoor te zorgen dat iedereen waarvoor het van belang is op de hoogte wordt gesteld.
Het taggen van een specifiek kanaal is waarschijnlijk de meest gebruikte optie maar de informatie is vaak niet voor iedereen van belang. Ga dus werken met speciefike tags voor personen zodat een individu of een groep een push-notificatie krijgen.
Over hoe je tags kan gebruiken heb ik in de loop van de tijd drie video’s gemaakt. Ik heb ze bij elkaar in 1 afspeellijst gezet. Het maken van de tags kost eenmalig even tijd maar iedereen zal ervan profiteren als we dit op de juist manier gaan gebruiken.
En ben je nog niet geaboneerd op mijn YouTube kanaal, doe dat dan gelijk.

Delen