Over Docent 24/7

Over Docent 24/7

Laat ik mij even voorstellen. Ik ben Ralf Hillebrand, de docent achter Docent 24/7. Al 21 jaar lang ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik ben begonnen als docent bedrijfseconomie op het Albeda College en werk momenteel als kerndocent digitale didactiek aan de Hogeschool Rotterdam. Hier houd ik mij bezig met de mogelijkheden die de ICT biedt om leerresultaten te behouden.

Ik ben al jaren enthousiast over de mogelijkheden die apps en tools bieden voor het onderwijs, met in het bijzonder het Microsoft365 pakket. Omdat ook docenten altijd blijven leren heb ik mij gestort op de voordelen van digitale toepassingen om leren leuker en simpeler te maken. Wat zeven jaar geleden begon met het rondsturen van filmpjes naar studenten is ondertussen gegroeid tot verschillende strategieën om blended onderwijs zo succesvol mogelijk toe te passen.

Studenten leren veel op de momenten dat wij er niet bij zijn. Ook op deze momenten moet onze kennis goed bereikbaar zijn. Het is mijn streven om de kennis en vaardigheden die wij delen met onze studenten en collega’s 24/7 beschikbaar te maken. Zo kan er altijd geleerd en doorgewerkt worden, ook als wij als docent of collega niet bereikbaar zijn.

Ondertussen weet ik alles over Microsoft Teams en deel ik mijn kennis graag. Dit doe ik via mijn blogs, video’s en via mijn socialmediakanalen. Wil jij liever gelijk aan de slag? Dan ben je ook voor een training bij mij aan het juiste adres!

 

Kan jij niet wachten tot je training begint of wil jij alvast een klein voorproefje krijgen?
Luister dan naar de Leren 24/7 podcast op Spotify.

Docent 24/7 is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 80712207 en heeft uiteraard ook een
BTW-nummer NL003477251B21